В сянката на Борисов

Борисов като бодигард на Живков на маса със Златеви в Правец

Снимка: от мемоарната книга на Христо Христов-Референта."

Бойко Борисов като телохранител на Живков, поканен на масата на събиране в Правец с близки на бившия Първи. Между Живков и Борисов е кметът на Правец, срещу него е домакинът, Христо Христов – Референта, бивш шеф на ловна резиденция "Кормисош". От другата страна на Живков (виждат се на долната снимка), са Златев-баща и Златев-син.

Снимка: от мемоарната книга на Христо Христов-Референта.


Тодор Живков дава автограф на официалния си портрет на същата вечеринка. До него вдясно са Златев-баща и Златев-син. Златев-баща е бил кмет на Правец от 1968 до 1990 година. Според официалната сериозна класация на в. "Пари" за най-богатите в България, направена по активите на притежавани фирми и имоти, Златев-баща излиза на 5-о място с 286 млн. лева.

Гербът на Правец, направен от Златев-баща, който е бил кмет на градчето 22 години. На герба е изобразена родната къща на Тодор Живков, цитат от него, плюс символи - лъвче и сърп и чук.

6 коментара

 1. ИМЕ написа:

  Правец е града дал най-много на България! Дал ни е Тодор Живков, дал ние и Валентин Златев! Какво не го ценим , тоя малък град от селски тип?!? Докато ние се притесняваме за демократичните промени в гнездото не спят, раждат лидери и се грижат за парите на Тато, зад паравана на Златеви – баща и син.

 2. Т. Пацирева написа:

  Много е забавно това съчетание между лъвчето и сърпа и чука! Ама от червени чукундури – толкова! :)
  Иначе тук става ясно кога и как се е зародила топлата връзка на Тиквата със Златеви. Момчето от Банкя си е оправно! Очевидно не пропуска подобни възможности. Вряло се у големите, та да стане и то голЕмо!

 3. J.Michalev написа:

  Navremee tozi vababont da izceze od politikata zastoto mnogo vredi na balgaria.ste glasuvam za NFOB ZASTOTO IM VJARVAM ISEM OD BURGAS, SVOBODA NA SLOVOTO

 4. Име написа:

  То е ясно като бял ден, че част от документите от папката „Буда“ бяха публикувани за да накарат Борисов и Цветанов да набедят „ХИЗБУЛА“ за терористичния акт на летище Сарафово. Три месеца ги притискаха и папката БУДА се оказа най- подходящия инстумент за натиск.

 5. м написа:

  мв

 6. […] снимка :siankata-borisov.com  Бойко Борисов в Правец с Тодор Живков и Васил Златев се „бори“ против комунистите … […]

Вашият коментар


+ четири = 11